زن مطلقه

زنان مطلقه‌ افرادی هستند که پس از ازدواج، به دلایل مختلف از جمله تضادات زناشویی، عدم تطابق در ارزش‌ها یا مشکلات اجتماعی، جدایی یا طلاق را تجربه کرده‌اند و از این طریق به تنهایی زندگی خود را ادامه می‌دهند. چالش جدایی در مردان ظاهرا کمی متفاوت است . مردان در جامعه پذیرش بهتری دارند . در در امد زایی دارای چالش و خطرات کمتری هستند. همچنین قدرت حضور پررنگتری در جامعه دارند. پس میتوان گفت به طور معمول پس از جدایی زن فشار بیشتری را تحمل خواهد کرد.

امار زنان مطلقه در مشهد

متاسفانه در سال جاری  امار دقیق از بانوان مطلقه در مشهد در دست نیست . اما میتوان بر اساس امار و ارقام سال های قبل ان را تخمین زد.

مديرکل امور جوانان خراسان رضوي در جلسه علني شوراي اسلامي شهر مشهد در مورد امار طلاق مشهد بیان میکند : متأسفانه 13 هزار واقعه طلاق در خراسان رضوي به ثبت رسيده که نيمي از آن مربوط به مشهد مي باشد. وی بیان وجود  7 هزار زن مطلقه در مشهد افزود: چنانچه هر کدام از اين زنان يک تا دو فرزند داشته باشند، در مجموع 14 هزار فرزند طلاق در استان وجود دارد.
به گفته اين مقام مسؤول، طبق آمارهاي موجود 47 درصد طلاقها در چهار سال اول زندگي و 16 درصد در دوران عقد به ثبت رسيده است.

تدوين 4 سند بالادستي براي جوانان در مشهد

مديرکل امور جوانان خراسان رضوي  از تدوين چهار سند بالادستي براي جمعيت جوان استان خبر داد و گفت: اين سازمان حول محورهاي اوقات فراغت، ازدواج و خانواده، هويت و مشارکت به عنوان چهار سند حرکت مي کند.
طالبيان با بيان اينکه بيش از يک ميليون و 963 هزار نفر در گروه سني جمعيت جوان اين استان قرار دارند، افزود: ديده باني از باورها، انگيزه ها و رفتارهايي که براي افراد 15 تا 29 ساله استان اتفاق افتاد، اصلي ترين وظيفه اين سازمان است.
وي تحليل آماري مسائل، طراحي مدل کنترل و پيشگيري و رايزني با دستگاه هاي اجرايي را از ديگر وظايف اين سازمان خواند و اظهار داشت: در اين راستا برنامه اي مطالعاتي در قالب 7 محور و 51 اقدام توسط 30 دستگاه اجرايي براي مدت چهار سال تهيه شده که براي آن 145 ميليارد ريال هزينه شده است.
به گفته وي در يکي از راهکارهاي پيشنهادي اين طرح که توسط 12 استاد دانشگاه مشهد و کشور تهيه شده، آموزش 42 هزار دختر مقطع متوسطه استان ديده شده است.

پس‌پرده زندگی مطلقه‌ها

مطلقه‌ها پس از جدایی یا طلاق، زندگی جدیدی را شروع می‌کنند که ممکن است در برخی موارد از نظر اجتماعی و فرهنگی چالش‌هایی داشته باشد. بررسی این پس‌پرده زندگی و ارائه نگاهی عمیق‌تر به تجربیات آن‌ها، اهمیت بالایی دارد. بسیاری از زنان مطلقه، علاوه بر همراهی خانواده و داشتن تخصص و توانایی، موقعیت و درآمد مناسبی برای امرار معاش خود و فرزندان دارند؛ اما برخی دیگر از آنها قادر به تأمین نیازهای خود نیستند، اغلب به دلیل عدم حمایت مالی از سوی خانواده. یک نکته جالب این است که بسیاری از زنان مطلقه، علی‌رغم اینکه ممکن است توانایی کافی برای نگهداری و تربیت فرزندان را نداشته باشند، با اشتیاق بزرگی به حفظ حضانت فرزندان خود دل دارند.

بانوی ایرانی حتی در شرایط سخت نشان داده است که نجیب و باوقار است. چه بسیار زنانی که در شرایط مالی دشوار به هر خواسته‌ای تن نداده‌اند. اما در برخی موارد هم شاهد این موضوع هستیم که زن مطلقه برای امرار معاش خود مجبور به روابط غیر اخلاقی در قالب تن فروشی شده است. طی اماری که رئیس پلیس ناجا در شهر تهران پس از بازداشت تعداد زیادی از زنان خیابانی  گرفت اظهار داشت که نزدیک هفتاد درصد این زنان مطلقه و 60 درصد انها دارای فرزند می باشند.

حمایت از حقوق بانوان مطلقه‌

برای حمایت از بانوان مطلقه، اقداماتی می‌توان انجام داد که به آن‌ها کمک کند تا در زندگی مستقل و خودکفا بهتری داشته باشند و تجربیاتشان پس از جدایی یا طلاق را بهتر مدیریت کنند. این اقدامات شامل موارد زیر می‌شود:

ارائه حمایت اجتماعی و روانی: بانوان مطلقه بعد از تجربه جدایی یا طلاق ممکن است به نیاز به حمایت اجتماعی و روانی بیشتری داشته باشند. به عنوان یک دوست یا خانواده، می‌توانید با گوش دادن به مشکلاتشان، ارائه مشاوره یا حتی فراهم کردن فضایی برای تقویت روحیه آن‌ها، حمایت کنید. این نوع حمایت می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا با چالش‌هایی که پیش رو دارند، بهتر مقابله کنند و از نظر روحی بهتر بپیچند.

ارزش‌گذاری از استقلال مالی و شغلی: بسیاری از بانوان مطلقه نیاز به استقلال مالی دارند تا بتوانند زندگی مستقلی داشته باشند. حمایت از آن‌ها در پیدا کردن فرصت‌های شغلی، تقویت مهارت‌های حرفه‌ای، یا حتی راهنمایی برای شروع کسب و کار خود، می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا از نظر مالی استقلال بیشتری داشته باشند. ارزش‌گذاری از این استقلال مالی و شغلی می‌تواند به بانوان مطلقه اعتماد به نفس بیشتری بدهد و احساس کنند که مستقل و قادر به مدیریت زندگی‌شان هستند.

با این اقدامات، می‌توانید به بانوان مطلقه کمک کنید تا با اعتماد به نفس بیشتری به زندگی خود ادامه دهند و بهترین نتیجه را از تجربیاتشان پس از جدایی یا طلاق ببرند.

امکان ثبت نام زنان مطلقه در مسکن ملی 

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌ و شهرسازی اعلام کرد که زنان مطلقه منعی برای ثبت‌نام در نهضت ملی مسکن ندارند. این خبر مهمی است که در جزئیات مصوبه این طرح ذکر شده است.
پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌ و شهرسازی استقبال از نهضت ملی مسکن را خوب ارزیابی کرد و با اشاره به ثبت‌نام حدود 2.7 میلیون نفر در این طرح، اظهار کرد: خانم‌های بالای 35 سال و آقایان بالای 45 سال می‌توانند نسبت به ثبت‌نام در طرح نهضت ملی مسکن اقدام کنند؛ این افراد باید سابقه سکونت پنج ساله را در شهر مورد تقاضای خود داشته باشند.

تسهیلات و حمایت‌های بهزیستی از زنان بدون همسر

مدیرکل دفتر توانمندسازی زنان و خانواده سازمان بهزیستی کشور از پوشش بیش از ۷۰ هزار زن دارای همسر متوفی (بیوه) خبر داد و حمایت‌های اقتصادی و اجتماعی بهزیستی به این زنان را تشریح کرد.

طرح مددجویی کمیته امداد امام خمینی

کمیته امداد امامبر اساس وظایف خود و اصل ۴۳ قانون اساسی کشور، برنامه جامعی برای مبارزه با فقر و محرومیت و دستگیری از نیازمندان و مستمندان جامعه و یاری رسانی به این قشر از جامعه تحت عنوان طرح مددجویی تدارک دیده است. در این طرح افراد نیازمند بسته به عواملی چون فقدان سرپرست، از کارافتادگی سرپرست، معلولیت سرپرست و بیماری سرپرست یا استیصال و درماندگی پس از طی فرآیند شناسایی و برحسب نوع نیازمندی، مورد حمایت مستمر  یا موردی کمیته امداد امام(ره) قرار می‎گیرند. سیاست اصلی کمیته امداد امام(ره) در این حمایت‌ها، توانمندسازی و خودکفایی مددجویان و خروج از چرخه نیازمندی است.

حقوق مادی زن پس از طلاق

در قوانین مدنی به زنان حقوقی مرتبط با طلاق و تبعات آن تعلق می‌گیرد، اما انجام بخشی از این حقوق ممکن است با چالش‌هایی مواجه شود. یکی از این حقوق، در صورت طلاق، حق دریافت نفقه عقب افتاده و دوران عده است، با این وجود برای اثبات نفقه، زن باید ثابت کند که نه ناشزه است و نه خانه شوهر خود را ترک کرده است. از دیگر حقوق زنان در قانون مدنی می‌توان به حق دریافت مهریه اشاره کرد.

علاوه بر این، زنان می‌توانند درخواست اجرت‌المثل خود را مطالبه کنند که تعیین میزان این اجرت به عهدهٔ قاضی دادگاه است. تقاضای اجرت‌المثل نیاز به صدور دادخواست توسط زن و حکم دادگاه دارد.

دولت نیز نسبت به زنان مطلقه، بیوه، و زنان بدون سرپرست تکالیفی دارد که در قوانین اساسی تعیین شده‌اند، از جمله تأمین اجتماعی و بیمه‌های مختلف. در گذشته، شرکت بیمه ایران طرح بیمه طلاق را برای حمایت از زنان مطلقه مطرح کرد تا از ناامنی اقتصادی آنها جلوگیری شود.

بسیاری از افراد نسبت به طرح بیمه طلاق مخالفت کرده و پیشنهاد می‌دهند به جای آن بیمه ازدواج را ترویج کنیم. این بحث‌ها همچنان ادامه دارد و اجرای بیمه طلاق بستگی به سیاست‌ها و تصمیمات دولت دارد.

ارتباط با بهترین وکلای دادگستری در شهرستان مشهد

به صفحه اصلی ما مراجعه کنید!

مطالب مرتبط

مشکلات خود را به وکیل متخصص بسپارید. ما در زمینه دعاوی حقوقی، کیفری و ثبتی در کنار شما هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

آخرین مطالب
فهرست